Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Ještě bych si dovolil jen úvahu. Jestliže připustíme, že Vesmír je do sebe uzavřenou totalitou, neovlivňovanou z vnějšku, nezbývá než připustit, že můžeme dělat jen to, co nám tento "diktátor" dovolí. Záleží jen na schopnosti pochopit a následně také umět uplatnit.

Realita takhle vypadá, ale je i trochu deprimující.

0 0
možnosti
DT

Moc hezké, díky za tenhle blog R^ jsem zvědavá, jak bude téma pokračovat. R^

1 0
možnosti

...vesmír jako celek žádné okolí nemá... Právě, že to nevíme. Nemůžeme. My bereme jako vesmír to, o čem máme informace, ale... Nejspíš nikdy ani nebudeme schopni zjistit, co to vesmír je. To, co bereme jako vesmír jako celek, může být jen jeho výsekem.

2 0
možnosti
JB

Nechci se hádat. Naše informace jsou určitě hluboce nedostatečné, ale zase jich není úplně málo a jestli někdy pochopíme plně vesmír je  diskutabilní. Ani teoretickým fyzikům fantazie nechybí. Ovšem jsou to neověřitelné (zatím) dohady.

V rámci diskuse se dá přistoupit na uzavřenost a jednotu našeho vesmíru, neovlivňovaného z vnějšku i když jen proto, že se tak opravdu jeví. Podle mne si autor nevede špatně(i když můj názor není nic extra).

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1515x
Zájmů mám mnoho, ale k těm největším patří poesie, filosofie a fyzika, zejména kosmologie.

Kdo by chtěl být informován o tom, že vyšel nový blog, nechť se přidá k FB skupině, která je speciálně určena pouze a jenom k tomu, aby členy informovala, že vyšel nový blog: https://www.facebook.com/groups/1630133937215853/

Seznam rubrik